Home - Verzorging donkere huid

Verzorging donkere huid

Verzorging donkere huid

Voor de verzorging van de donkere huid kunt u het beste reinigingsproducten nemen voor de vette huid. Aangezien deze huid vaak ook gelijktijdig vochtarm is, kunt u voor de dagelijks verzorging het beste zowel een hydraterende dag- als nachtcrème gebruiken.

Acne

Het verschil met de blanke huid met acne is echter vaak de tegelijkertijd voorkomende vochtarme huid. Dit is in tegenspraak met elkaar. Want acne preparaten hebben zowel een vetproductie verminderende werking maar vaak ook (doordat er heel vaak alcohol in zit) een vochtonttrekkende werking. Vandaar extra aandacht voor het verzorgingen met hydraterende crèmes. Door de dikke hoornlaag is het heel belangrijk deze huid veel te scrubben of een peeling toe te passen. Dat kan nooit bij een actieve acne (puisten) maar neemt u dan, dan bereikt u hetzelfde, een zgn. lysing. Herhaald u deze behandeling minstens een à twee keer per week. Daardoor wordt de hoornlaag dunner en kan de talg er beter uit waardoor de verstoppingen minder worden. Daarna kunt u de huid ook altijd stomen waardoor de poriën open gaan staan en de eventuele talgproppen (de puistjes van de toekomst) er beter uit te halen zijn. Zorg naderhand altijd dat u de huid weer voorziet van de nodige vochtinbrengende stoffen door een vochtvasthoudend masker.

Zon en zonnebank

Alhoewel de donkere huid natuurlijk door de natuur extra bescherm is tegen UV stralen kan ook de donkere huid verbranden. En ook dan zal de hoornlaag als bescherming extra verdikken waardoor de kan op verstoppingen (acne, puisten) weer groter wordt. Dus bent u ook voorzichtig in en met de zon en gaat u ook nooit in de zon zonder goede bescherming. Ook voor de make-up en de te gebruiken kleuren heeft deze huid een eigen benadering nodig.

Specialist in verzorging donkere huid

De huidspecialistes van Beauty Paradijs zijn gespecialiseerd in het behandelen van de donkere huid. Onze medewerkers zijn gediplomeerd en bij de Anbos aangesloten. U ontvangt een hoogstaande behandeling met minimale risico’s: veiligheid, deskundigheid en strikte hygiëne staan bij ons voorop.

Wilt u meer weten over wat de huidspecialisten van Beauty Paradijs voor uw huid kunnen betekenen of wilt u een afspraak maken?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0181-769106. Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.