Home - Verschillende huidtypes

Verschillende huidtypes

Verschillende huidtypes

Een goede verzorging van de huid is een must. Uw huid biedt bescherming en vervult een aantal essentiële functies. Er zijn verschillende huidtypes te onderscheiden en elke huid heeft zijn eigen verzorging nodig. Het is daarom belangrijk om te weten welk huidtype u heeft zodat u de verzorging daarop kunt afstemmen.

Huidverzorging voor uw type huid

Uw gezicht en handen staan voortdurend bloot aan zonlicht, regen en uitlaatgassen. De huid beschermt uw lichaam tegen allerlei stoffen en bacteriën van buitenaf, voorkomt uitdroging en regelt de temperatuur van uw lichaam. Daarom is het belangrijk om goed voor uw huid te zorgen. De huid is in verschillende huidtypes in te delen. Op basis hiervan zijn verzorgingsproducten ontwikkeld want ieder huidtype vraagt om een andere verzorging.

Verschillende huidtypes

Er zijn vier verschillende huidtypes te onderscheiden. Een normale huid kenmerkt zich door kleine poriën en weinig pukkels. De huid glimt niet en is niet droog. Een droge huid daarentegen voelt snel ruw, strak en schilferig aan. De huid kan ook gaan schilferen. Heeft u droge wangen maar een glimmende neus, kin en voorhoofd? Dan heeft u een gemengde huid: een combinatie van twee verschillende huidtypes. Bij een vette huid zijn de poriën grof en krijgt de huid een vettige glans door de aanmaak van teveel talg.

Normale huid

Iemand met een normale huid heeft kleine poriën en een egale teint. Geen glimmende neus en kin of schrale wangen. De vocht- en vetbalans is dus optimaal. Iemand met een normale huid, zou zich dus geen zorgen hoeven te maken over speciale producten voor de huidverzorging. Helaas is dit een foute gedachte. Het feit dat uw huidverzorging soms afwisselende behoeften heeft omwille van de verschillende seizoenen, kan u toch vertrouwen op een gewone routine van reinigen en hydrateren.

Droge huid

Iemand met een droge huid vereist een zorgzaam onderhoud en een speciale zorg. Een droge huid heeft een zeer fijne huidstructuur, de poriën zijn heel fijn, en de huid reageert gevoelig op kou, warmte en weersveranderingen. Een droge huid voelt snel ruw, strak en schilferig aan, vooral na contact met water dan voelt de huid na het wassen snel trekkerig en schraal aan. Dat komt door de tekorten in de vet- en vochthuishouding, waardoor dit huidtype weinig zelfbescherming heeft. Een droge huid ziet er eerder ‘oud’ uit dan een vette. Bij extreme droogte gaat de huid schilferen. In een droge huid ontstaan de rimpeltjes dan ook eerder dan nodig is. De meeste mensen hebben eerder last van een droge dan van een vette huid, zeker na de puberteit. Belangrijke oorzaken zijn centrale verwarming en airconditioning die veel vocht aan onze huid onttrekken. Ook de zon heeft een sterk uitdrogende werking. Gelukkig is het een veel voortkomend huidtype dat u kan vermijden en verbeteren met de juiste producten en de juiste huidverzorging. Namelijk een huidverzorging die ingesteld is op het voeden van de huid met de essentiële bestanddelen die van nature in een goede huid terug te vinden zijn. Deze behandeling zal uw huid helpen om glad, zacht en vol vitaliteit te blijven. Als algemene regel moet u uitkijken naar huidverzorgende producten die vochtinbrengende bestanddelen bevatten die de natuurlijke vochtbalans op peil houden. Dus eerder dikkere, rijkere lotions en crèmes boven lichtere, alcoholhoudende gels. De droge huid is ook vaak gevoelig.

De gevoelige huid

Een huid die met tekorten in het zelfbeschermingsysteem kampt, reageert met rode vlekken, schilfers of jeuk op elke agressie van buitenaf. Dan is water al te hard. Een gevoelige huid is een veeleisende huid, die met zachtheid behandeld moet worden.

Gecombineerde huid

De gecombineerde of gemengde huid bestaat eigenlijk uit twee huidtypen. Het is dan ook een uitdaging om een gemengde huid zich er op zijn best te laten uitzien. De wangen zijn droog, terwijl de neus, kin en het voorhoofd ( de T-zone) vet zijn. De huid produceert op die plekken teveel talg en ziet er daardoor glimmend uit. Het is bij een gemengde huid dus van belang dat u de balans zorgvuldig op peil houdt ! Zorg dat u huidverzorgingsproducten en uw make-up geen olie bevatten. Formules op basis van water of poeder weerstaan de doorbraak van vet beter dan rijke crèmes en vloeistoffen. Verschillende lagen poeder drogen alleen uit en worden hard, verkies daarom de glans op uw huid met een doekje af te vegen.

Vette huid

Bij een vette huid is het heel erg belangrijk dat u kiest voor de juiste huidverzorgingsproducten en de juiste huidverzorgingroutine. Een vette huid glimt, dat is een van de voornaamste kenmerken. De poriën zijn grof en zijn duidelijk zichtbaar en produceren meer talg dan normaal. De huid krijgt hierdoor een vettige glans door de aanmaak van teveel talg. Door dat extra beschermende vetfilmpje zullen droogterimpeltjes veel later verschijnen. Het onderhuidse weefsel is sterk en soepel. Iemand met dit huidtype heeft vaak last van puistjes en mee-eters. In tegenstelling tot wat u zou verwachten, kan dit huidtype ook vochtarm zijn. Een vette huid kan een probleemhuid worden als de poriën verstopt raken mee-eters en gerstekorrels). Er kunnen onderhuidse ontstekingen ontstaan, die onder invloed van hormonen chronisch kunnen opspelen. Dat heet acne.

De acne huid

Dit huidtype heeft vooral behoefte aan rust en een milde verzorgingswijze. In tegenstelling wat veel mensen denken kan een vette huid ook vochtarm zijn. Dat is meestal te wijten aan de trage afvoer van de dode huidcellen aan de oppervlakte. Als die te lang blijven zitten zal ook het natuurlijke vochtgehalte indrogen. Daardoor krijgt de huid een flets en vaal aanzien. Echter, door het vetfilmpje lijkt de huid soepel. Een regelmatige peeling zal de huidstofwisseling aanzienlijk verbeteren en een vochtverzorgende crème houdt de overmatige talgproductie onder controle.

Vaak wordt een vette huid geassocieerd met de puberteit of met warm weer maar het kan een probleem zijn op elke leeftijd en op elk moment van het jaar. Zorg dat uw huidverzorgingsproducten en uw make-up geen olie bevatten. Formules op basis van water of poeder weerstaan de doorbraak van vet beter dan rijke crèmes en vloeistoffen. Verschillende lagen poeder drogen alleen uit en worden hard, veeg daarom de glans op uw huid met een doekje af.

De mannenhuid

Deze staat bloot aan een snellere uitdroging en irritaties door onder andere de dagelijkse scheerbeurt. En dat kan heel wat ergernis opleveren. Het ontdoen van verstopte poriën of talgklieren kunt u daarom beter over laten aan de schoonheidsspecialist. Wij geven meteen advies over welke producten nu werkelijk goed zijn voor uw huid. Bovendien is een schoonheidsbehandeling een uitstekend antistress middel. U wordt niet betutteld maar verzorgd, u wordt niet gekieteld maar gemasseerd. En dat ontspant uw spieren en geeft nieuwe energie.

Huidverzorging voor uw huidtype

Uw gezicht en handen staan voortdurend bloot aan zonlicht, regen en uitlaatgassen. De huid beschermt uw lichaam tegen allerlei stoffen en bacteriën van buitenaf, voorkomt uitdroging en regelt de temperatuur van uw lichaam. Daarom is het belangrijk om goed voor uw huid te zorgen. De huid is in verschillende huidtypes in te delen. Op basis hiervan zijn verzorgingsproducten ontwikkeld want ieder huidtype vraagt om een andere verzorging.

Gratis huidanalyse bij het Beauty Paradijs

Naast deze vier verschillende huidtypes kunt u ook te maken krijgen met een gevoelige, een vochtarme, een rijpere en een probleemhuid. Welk huidtype u heeft? Aan de hand van een gratis huidanalyse bepalen onze specialistes welk huidtype u heeft en vertellen ze u waar uw huid behoefte aan heeft.

Voor advies, een afspraak voor de gratis huidanalyse of meer informatie over de verschillende huidtypes kunt u contact opnemen met 06-1435903 of via het contactformulier. Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.