Home - Scheerproblemen

Scheerproblemen

Scheerproblemen

Scheerproblemen ontstaan na het scheren vaak in de vorm van rode bultjes, rode vlekjes en brandt uw huid daarna erg? Laat u dan adviseren door één van de huidspecialistes van Beauty Paradijs.

Wat is beter: nat scheren of droog scheren

De een geeft zijn/haar voorkeur aan droog scheren met een scheerapparaat en de ander aan nat scheren met een scheermesje. Het beste is om uw huid nat te scheren; uw huid wordt gladder en u heeft minder kans op irritaties. Wanneer uw voorkeur naar nat scheren uitgaat, kunt u uw gezicht het beste eerst reinigen met een wasgel ofreinigingsmelk en daarna uw baardgroei scheren. Het beste is als u dit tijdens of na het douchen doet, omdat uw huid dan schoon en warm is, zodat het scheermes gemakkelijker over uw huid glijdt. Na het scheren kunt u dan uw verzorgende producten aanbrengen. Vervang regelmatig uw oude scheermes. Elektrisch scheren veroorzaakt scheerstof. Dit stof blijft na het scheren op de huid achter. Reinig uw huid daarom nadat u zich heeft geschoren. Zo voorkomt u huidirritaties en wordt uw aftershavebalsem beter opgenomen. Reinig en desinfecteer regelmatig uw scheerkop.

Na het scheren heb ik een branderig gevoel en rode vlekken

Breng voor dat u zich scheert een paar druppels scheerolie aan laat dit even inwerken. Daarna brengt u de scheerschuim erover aan en laat dit even inwerken. Wanneer u elektrisch scheert, dan kunt u zich meteen scheren. Scheer altijd eerst met de haargroeirichting mee (en daarna evt. tegen de haargroeirichting in.) Gebruik heet, stromend water om het mesje (bij nat scheren) tussentijds schoon te maken. Gebruik na het scheren in plaats van een aftershave een aftershave balsem.

Rode bultjes of ingegroeide haren in de halsstreek

Waarschijnlijk draagt u vaak overhemden. De boorden van de kraag schuren tegen de huid aan en de haartjes die er net door willen komen raken geïrriteerd. Gebruik 2 x per week een gezicht peeling zodat de haartjes gemakkelijker door de huid heen kunnen groeien en niet ontstoken raken.

Specialist in scheerproblemen en huidverbetering

De specialistes van het Beauty Paradijs zijn gespecialiseerd in huidverbetering. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw scheerproblemen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0181-769106. Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.