Rosacea

Beauty en ogen

Permanente make up

Visagie

Ogen

gezichtsverzorging

Huidverbetering

Huid verjonging

Peeling

lichaamsverzorging

Afslanken

Beauty treatments

Ontharen

Massages

handen en voeten

Voetproblemen

Verzorging

Manicure

Rosacea

Rosacea is een huidaandoening die vaak begint met couperose en vergrote bloedvaatjes. Als deze ontstoken raken kan rosacea ontstaan in het gelaat, soms vergezeld van puistjes en wordt daarom ook wel acne rosacea genoemd, hoewel het met echte acne weinig te maken heeft. Het komt meestal voor bij volwassenen vanaf het 30e levensjaar.

Hoe ontstaat het

Rosacea ontstaat meestal rond het 30e levensjaar en komt meer bij vrouwen dan bij mannen voor. Het treft vooral blanke mensen met een licht huidtype. De oorzaak van rosacea is onbekend. Zonlicht en andere vormen van warmte zullen bij de meeste mensen met rosacea een verergering van de verschijnselen veroorzaken. Een oorzakelijke rol van voeding is nooit aangetoond; wel kan (tijdelijke) verergering van de roodheid optreden door het drinken van alcohol en het eten van sterk gekruid voedsel. Ook het gebruik van cosmetische producten in het gezicht kan rosacea door irritatie tijdelijk wat verergeren.

Rosacea in fases

Fase I: Blozende wangen: de roodheid houdt (in tegenstelling tot gewoon blozen) soms uren aan op de wangen worden zeer kleine haardunne vaatjes zichtbaar die niet meer verdwijnen prikkende, soms pijnlijke sensaties in het gelaat na blootstelling aan wind, matige kou of na het wassen van het gezicht.

Fase II: Er ontstaan rode bultjes (papels) en puistjes (pustels), vooral op de wangen, neus en kin, maar soms in het gehele gelaat. De poriën in de huid worden beter zichtbaar er kunnen bij onderzoek geen bacteriën worden aangetoond, dit in tegenstelling tot andere met puistjes gepaard gaande ontstekingen. Bij sommige mensen kan als gevolg van de hevige ontsteking een voortdurende zwelling van het gezicht optreden.

Fase III: Ook de ogen kunnen meedoen met het proces. Het komt vaker voor dan wel wordt gedacht. Heel typisch is de klacht van het ‘zandkorrel’ gevoel: alsof er voortdurend een zandkorreltje in het oog zit. Het meest komt rosacea van de oogleden voor. Sommige mensen hebben zelfs alleen hier last van en geen aandoeningen in de rest van het gelaat. Ook andere delen van de ogen kunnen ontstoken raken. Heeft u rosacea en klachten van de ogen, meldt dat dan altijd aan uw huisarts. Het is mogelijk dat een oogarts uw ogen moet controleren.

Behandeling

Thuis behandeling

Behandel de huid zelf altijd met zachtheid: was het gezicht altijd met lauw-warm water en gebruik de ultra calming cleanser voor de gevoelige huid. Voorkom dat de bloedvaatjes in de huid gaan openstaan: wees voorzichtig met warme dranken, hete kruiden en alcohol. Gebruik minerale make up en voorkom sterke blootstelling aan zonlicht door de super sensitive shield te gebruiken: door zon beschadigde huid is gevoeliger voor het ontwikkelen van rosacea.

Wilt u weten wat de huidspecialistes van Beauty Paradijs voor u kunnen doen op het gebied van rosacea behandelingen? Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult. 

Voor advies, een afspraak of meer informatie over de behandelingen kunt u contact opnemen via het contactformulier of bel naar 0181-769106.