rimpels

Beauty en ogen

Permanente make up

Visagie

Ogen

gezichtsverzorging

Heeft u last van

Peeling

Huidverbetering

Huid verjonging

lichaamsverzorging

Afslanken

Beauty treatments

Ontharen

Massages

handen en voeten

Voetproblemen

Verzorging

Manicure

Rimpels

Rimpels en huidveroudering is een natuurlijk en geleidelijk proces en het ontstaan van rimpels hoort hier (helaas) bij. Veel mensen merken rond het 25e levensjaar dat de eerste rimpels tevoorschijn komen. Dat komt doordat rond deze leeftijd de celdeling en de productie van collageen en elastine afneemt, wat ervoor zorgt dat de huid minder elastisch is en verslapt.

Verschillende soorten rimpels

  • Fijne lijntjes: Dit zijn de eerste lijntjes die zichtbaar worden. Ze ontstaan door droogte en vermindering van elastine vezels in de huid.
  • Diepe rimpels: Dit zijn meer groeven en plooien in de huid. Deze ontwikkelen zich vaak op latere leeftijd en zijn deels bepaald door genetische aanleg.
  • Frons rimpels: Deze ontstaan door het aanspannen van de huidspieren, door de expressie in het gezicht.

Oorzaak van rimpels

Rimpels horen bij het natuurlijke proces van huidveroudering. Naar mate de huid veroudert, vermindert de celproductie en de snelheid van de celdeling. De bovenste huidlagen worden hierdoor dunner en de huidlagen eronder veranderen door vermindering van bloedvaten, bindweefsel en talgklieren. Ook de productie van collageen en elastine neemt af, waardoor de huid stevigheid en elasticiteit verliest. Daarnaast vermindert het onderhuids vetweefsel, wat ervoor zorgt dat de huid minder vol en veerkrachtig is. Dit hoort allemaal bij het natuurlijke verouderingsproces en is helaas niet te voorkomen. Er zijn echter wel een aantal factoren die dit proces kunnen versnellen, zoals zonnen en roken. Overmatige blootstelling aan zonlicht en roken leiden tot extra afbraak van elastine en collageen. Huidveroudering is een natuurlijk proces, dat helaas met geen enkele behandeling stopgezet kan worden. Wel kunnen de effecten van huidveroudering mooi behandeld worden, zowel thuis als bij ons in de praktijk. Bij het  Beauty Paradijs kunt u terecht voor verschillende behandelingen.

Specialist in huidbehandeling

Wilt u weten wat de huidspecialistes van Beauty Paradijs voor u kunnen doen op het gebied van rimpelbehandelingen? Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult. 

Voor advies, een afspraak of meer informatie over de behandelingen kunt u contact opnemen via het contactformulier of bellen naar 0181-769106.