Pigment behandeling

Beauty en ogen

Permanente make up

Visagie

Ogen

gezichtsverzorging

Heeft u last van

Peeling

Huidverbetering

Huid verjonging

lichaamsverzorging

Afslanken

Beauty treatments

Ontharen

Massages

handen en voeten

Voetproblemen

Verzorging

Manicure

Pigment behandeling

Pigment behandelingen helpen bij het verminderen van pigmentvlekken die ontstaan door een ophoping van pigment. Verreweg de meeste pigmentvlekken zijn onschuldig, maar veel mensen ervaren de bruine vlekjes als ontsierend. Pigmentvlekken kunnen u daarom onzeker maken. Pigmentbehandelingen met behulp van IPL, eventueel in combinatie met peelings en de power bright producten van dermalogica, zorgen voor een egale huid zonder storende pigmentvlekken.

Het ontstaan van pigmentvlekken

Bij een teveel aan zonlicht kunnen de pigmentcellen in de war raken en zorgen voor een ophoping van pigment op een bepaalde plek. De meeste pigmentvlekken worden zichtbaar met het ouder worden, omdat de huid dan aan veel zonuren is blootgesteld. Pigmentvlekken komen voor in het gezicht, maar ook op de handen, in de hals en in het decolleté. Soms ontstaat er onder invloed van hormonen na de zwangerschap een zwangerschapsmasker, ook wel melasma genoemd.

Pigment behandeling met IPL

Een effectieve manier om pigmentvlekken te verminderen is de IPL-behandeling. IPL werkt met lichtflitsen. De lichtflitsen absorberen de ophoping van pigmentkorrels die de pigmentvlek veroorzaken. Zo verpulvert het melanine, het pigment, dat in de pigment cel aanwezig is. Het pigment wordt naar de bovenste huidlaag getrokken waar een flinterdun korstje ontstaat, die na een paar dagen eraf zal vallen. Na 1 tot 3 behandelingen zijn de vlekken meestal verdwenen en heeft u weer een egale huid.

Voor de behandeling

Het huidgebied dat behandeld zal worden, mag niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of zelfbruiner. Het licht mag namelijk niet door het pigment in de opperhuid geabsorbeerd worden. Vermijd ten minste 4 weken van tevoren UV-straling en smeer consequent in met zonnebrandcrème met factor 30 of hoger. Kom met een schone huid zonder make-up op de behandeling.

De behandeling

De huidspecialist reinigt uw huid en tekent de pigmentvlekken af met een huidpotlood. U krijgt een bril op ter bescherming van uw ogen en de huidspecialist brengt een laagje gel aan op de pigmentvlek. Vervolgens plaatst zij de behandelkop op de huid en belicht zij alle pigmentvlekjes stuk voor stuk. U merkt een gevoel van warmte door de huid heen gaan dat in een fractie van een seconde verdwenen is. Uw huid kan een beetje branderig aanvoelen. De huidspecialist koelt en verzorgt uw huid en kan desgewenst camouflagecrème aanbrengen.

Na de behandeling

Na de behandeling ziet u wat roodheid en zwelling op het behandelde gebied. Dit zijn normale, gewenste reacties. U kunt gewoon uw dagelijkse bezigheden hervatten. U kunt ook zelf uw huid camoufleren als u dat wilt. De meeste mensen merken dat de pigmentatie eerst donkerder wordt. Geen zorgen, dit is het teken dat de behandeling goed heeft gewerkt. Door het afschilferen van de huid normaliseert de kleur in een paar dagen tot 2 weken. De snelheid hiervan is afhankelijk van de diepte van het pigment. Belangrijk is dat u de huid zijn werk laat doen en u niet aan korstjes krabt. Ook is het belangrijk dat u zoveel mogelijk de zon vermijdt tot tenminste 4 weken na de behandeling en het behandelde gebied consequent insmeert met zonnebrandcrème van factor 30 of hoger.

Specialist in pigment behandeling

De huidspecialistes van het Beauty Paradijs zijn gespecialiseerd in de behandeling van pigmentvlekken. Het Beauty Paradijs richt zich op een goed cosmetisch resultaat zonder ingrijpende operaties en werkt alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes. U ontvangt een hoogstaande behandeling met minimale risico’s: veiligheid, deskundigheid en strikte hygiëne staan bij ons voorop.

Wilt u meer weten wat de huidspecialistes van het Beauty Paradijs voor u kunnen doen op het gebied van pigment behandelingen? Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Voor advies, een afspraak of meer informatie over de behandelingen kunt u contact opnemen op 0181-769106 of via het contactformulier. Of boek direct hier uw online afspraak.