mee-eters

Beauty en ogen

Permanente make up

Visagie

Ogen

gezichtsverzorging

Heeft u last van

Peeling

Huidverbetering

Huid verjonging

lichaamsverzorging

Afslanken

Beauty treatments

Ontharen

Massages

handen en voeten

Voetproblemen

Verzorging

Manicure

Mee-eters

Mee-eters bestaan uit talg en dode huidcellen. Bij een overproductie aan talg, vult een porie zich hiermee waardoor er een talgpropje ontstaat. Dit noemen we een mee-eter of comedo.

Hoe ontstaan mee-eters

Aan weerszijden van een haarzakje bevinden zich talgklieren. Deze talgklieren produceren talg welke bestaat uit vetzuren, vetalcoholen en hoorncellen. Wanneer er te veel talg wordt geproduceerd, kan een porie (uitvoergang van de talgklier) verstopt raken. Dit te veel aan talg kan gaan oxideren, waardoor er een zwart puntje ontstaat. We noemen zo’n zwart puntje een open mee-eter of blackhead. Wanneer u met 2 vingers de huid aanspant bv. op uw kin, dan kunt u soms ook een wit bobbeltje ontdekken. Dit noemen we de gesloten mee-eter of whitehead, omdat deze porie is afgesloten. Een gesloten mee-eter ligt dieper gelegen en is vaak de boosdoener van een puistje of ontsteking (rood puistje). Talg houdt onze huid en haren soepel. Het beschermt onze huid tegen uitdroging en schimmels en bacteriën.

Wat kan ik eraan doen om mee-eters te voorkomen

  • Reinig uw huid ’s morgens en ’s avonds met bv. de pre cleanse
  • Gebruik 2 keer per week een peeling of scrub aangepast aan uw huidtype bv. de skin prep scrub
  • Gebruik een verzorgend product die uw huid matteert bv de oil free matte spf

 

Mee-eters verwijderen

In sommige winkels kunt u comedonen drukkers kopen. Dit zijn metalen lusjes die u op de mee-eter zet en daarna er net zo lang op drukt tot dat de mee-eter eruit komt. Het nadeel van deze methode is dat u de huid te snel beschadigd. In uw oor is het wel handig, omdat u daar maar weinig ruimte hebt om met uw vingers te drukken. De beste methode voor het verwijderen is:

  • Eerst de huid te reinigen,
  • Daarna de huid te scrubben
  • Dan de huid te verweken
  • En tot slot de mee-eters te verwijderen met tissues om uw vingers en de mee-eters met de zijkanten van uw vingers uit te drukken
  • Indien nodig met een steriele naald inprikken bv. bij gesloten mee-eters.

Toch adviseren we u de mee-eters die er zitten niet zelf uit te drukken, maar dit bij Beauty Paradijs te laten doen. Zo voorkomt u onnodige schade aan uw huid en kunnen wij u daarna een persoonlijk advies uitreiken.

Meer weten

Wilt u meer informatie over wat de huidspecialistes van het Beauty Paradijs voor u kunnen doen op het gebied van huidverzorging of wilt u een afspraak maken?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier of naar 0181-769106. Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.