Kloven

Beauty en ogen

Permanente make up

Visagie

Ogen

gezichtsverzorging

Heeft u last van

Peeling

Huidverbetering

Huid verjonging

lichaamsverzorging

Afslanken

Beauty treatments

Ontharen

Massages

handen en voeten

Voetproblemen

Verzorging

Manicure

Kloven

Kloven zijn plekken waar de huid ingescheurd is. Deze inscheuringen van enkele millimeters tot een centimeter lang zijn aan de oppervlakte breder dan in de diepte. Er zijn 2 soorten te onderscheiden. Vochtige kloven tussen of onder de tenen welke ontstaan door een verweekte huid door overmatige transpiratie of door langdurig contact met water. Een belangrijke oorzaak is vaak een schimmelinfectie. Deze moet eerst worden behandeld met door de arts voorgeschreven medicamenten. Daarbij is het zaak de huid omgeving zo droog mogelijk te houden door na het wassen tussen de tenen goed af te drogen. Er zijn ook droge kloven aan de hiel. Dit komt door een verminderde talgafscheiding en een beperkte transpiratie. De elasticiteit van de huid is afgenomen en leidt daardoor tot scheurvorming. Door een voortdurende belasting kunnen de kloven dieper worden en daarbij gaan ontsteken of zelfs bloeden. In dit stadium een behoorlijk pijnlijke aandoening.

De behandeling van kloven

Bij vochtige kloven is de behandeling erop gericht zoveel mogelijk infecties te bestrijden. Bij kloven door schimmelinfectie in een vergevorderd stadium zal de pedicure u adviseren de huisarts te raadplegen. Bij misvorming van de tenen kan de pedicure antidruk middelen of orthesen aanbrengen om de afstand tussen de tenen te vergroten, waardoor verweking niet opnieuw kan optreden. Bij droge kloven wordt zoveel mogelijk overmatig eelt verwijderd, voornamelijk de randjes eelt van de kloof. Dit is belangrijk om het herstel van elasticiteit van de huid te bevorderen. Pas dan is genezing goed mogelijk. Na deze behandeling zal de pedicure u advies en richtlijnen geven om de huid intensief te verzorgen. Dit is nodig bij een huid die gevoelig is voor kloofvorming.

Bezoek de ProVoet Pedicure bij Beauty Paradijs

Wilt u meer informatie over wat de pedicures van het Beauty Paradijs voor u kunnen doen op het gebied van voetverzorging? Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Voor advies, een afspraak of meer informatie over de behandeling van kloven, kunt u contact opnemen op 0181-769106 of via het contactformulier. Of boek direct hier uw online afspraak.