Beauty en ogen

Permanente make up

Visagie

Ogen

gezichtsverzorging

Heeft u last van

Peeling

Huidverbetering

Huid verjonging

lichaamsverzorging

Afslanken

Beauty treatments

Ontharen

Massages

handen en voeten

Voetproblemen

Verzorging

Manicure

Grove poriën

Grove poriën zijn openingen in de huid die ervoor zorgen dat talg en zweet uit de huid naar de oppervlakte worden gebracht. Via de poriën wordt het talg verspreid over de huid, wat zorgt voor een goede barrière functie van de huid. Zijn poriën eenmaal groter geworden, is het niet makkelijk ze weer te reduceren. Het is dus zaak om te voorkomen dat poriën wijder of groter worden.

Wat zijn de oorzaken van grove poriën

Door verschillende oorzaken kunnen poriën groter en dus meer zichtbaar worden. De twee belangrijkste oorzaken van grove poriën, naast het hebben van aanleg, zijn:

  • Verlies van collageen (door bijvoorbeeld zonschade en het ouder worden). De huid wordt slapper met niet alleen rimpels tot gevolg; ook de poriën kunnen daardoor uitzakken.
  • Verstopte poriën; door bijvoorbeeld make-up of een verhoogde talgproductie (vette huid, acne). Grove poriën zijn dan ook vaak te vinden rond de neus en op de T-zone.

Wanneer bovenstaande oorzaken een langere tijd een rol spelen en de poriën eenmaal groter geworden zijn, dan is het moeilijk om deze weer te verkleinen. De poriewand is hierdoor opgerekt en bevat een te grote hoeveelheid aan talg.

Hoe kunnen grove poriën behandeld worden

In eerste instantie is het belangrijk dat de talgproductie gereduceerd wordt, waardoor de poriën minder snel verstopt raken en de porie wanden niet verder oprekken. Door een Carbon laser peeling, of een Glycol peeling, zullen de poriën minder snel verstopt raken. Om de huidstructuur te verstevigen is het belangrijk dat de collageen en elastine aanmaak in de diepere huidlagen gestimuleerd wordt. Afhankelijk van uw huidtype en de ernst van de klacht kunnen we gebruik maken van Carbon laser peeling of de Dermapen. De YAG laser schiet een groot aantal hele kleine gaatjes in de huid met behulp van laserlicht. Deze minuscuul kleine wondjes genezen heel snel omdat ze aan alle kanten worden omgeven door gezonde huidcellen. De huid wordt gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken en de collageenaanmaak krijgt een gigantische boost. Hierdoor zal uw huidstructuur aanzienlijk worden verbeterd en zullen grove poriën worden verfijnd.*

*Het behandelresultaat is van diverse factoren afhankelijk en is per persoon verschillend. 

Specialist in huidverbetering

De huidspecialistes van het Beauty Paradijs zijn gespecialiseerd in het herstellen en verbeteren van de huid. Onze praktijk richt zich op een goed resultaat zonder zware medicatie en werkt alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes. Al onze medewerkers zijn gediplomeerd en bij de Anbos aangesloten. U ontvangt een hoogstaande behandeling met minimale risico’s: veiligheid, deskundigheid en strikte hygiëne staan bij ons voorop.

Wilt u meer weten over wat de specialisten van het Beauty Paradijs voor uw huid kunnen betekenen of wilt u een afspraak maken?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0181-.769106. Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.