gerstekorrels

Beauty en ogen

Permanente make up

Visagie

Ogen

gezichtsverzorging

Heeft u last van

Peeling

Huidverbetering

Huid verjonging

lichaamsverzorging

Afslanken

Beauty treatments

Ontharen

Massages

handen en voeten

Voetproblemen

Verzorging

Manicure

Gerstekorrels

Gerstekorrels (milia) zien er uit als kleine, witte korreltjes/bultjes in of onder de huid. Het is een kleine holte (cyste) in een haarschacht (haarfollikel) waar hard geworden talg (huidsmeer) in zit. Vaak op het jukbeen of rond de ogen.

Wat is de oorzaak

Het is niet precies duidelijk waardoor gerstekorrels ontstaan. Vermoedelijk ontstaat het door een combinatie van een te sterke verhoorning van de huid en te weinig vocht, waarbij als gevolg een verstopping van de talgklieruitvoergang in de opperhuid optreedt. Hierbij vindt geen ontstekingsreactie plaats, zoals bij Acne wel het geval is. Gerstekorrels kunnen ook ontstaan op plaatsen waar de huid is beschadigd door schaafwonden, blaren en verbranding.

Hoe kunnen gerstekorrels behandeld worden

Zelf uitdrukken van gerstekorrels is niet verstandig, want het laat vaak ontsierende vlekken en littekens achter. De huid over de gerstekorrel heen is zo stug, dat het vrijwel onmogelijk is om de gerstekorrel er zelf uit te krijgen. De huidspecialisten weten precies hoe gerstekorrels behandeld en voorkomen kunnen worden.

Steriel naaldje

Met een speciaal steriel naaldje prikt de huidspecialist de gerstekorrels in. Daarna wordt de inhoud nauwkeurig verwijderd, zonder dat uw huid beschadigt raakt. Indien mogelijk kan zij uw huid ook reinigen van andere onzuiverheden, zoals mee-eters. Er wordt meestal 30 minuten behandeld per bezoek. Indien u gevoelig bent voor de ontwikkeling van gerstekorrels, kunt u deze behandeling het beste met enige regelmaat ondergaan. Bijvoorbeeld elke 6 tot 8 weken.

Coagulatie

Wanneer de gerstekorrels dieper liggen kan coagulatie toegepast worden. De huidspecialist verweekt het bultje met een klein naaldje waar een stroomstootje vanaf komt. Dit maakt de inhoud van de gerstekorrel zacht, waardoor deze makkelijker verwijderd kan worden.

Specialist in huidverbetering

De huidspecialistes van het Beauty Paradijs zijn gespecialiseerd in het herstellen en verbeteren van de huid. Onze praktijk richt zich op een goed resultaat zonder zware medicatie en werkt alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes. Al onze medewerkers zijn gediplomeerd en bij de Anbos aangesloten. U ontvangt een hoogstaande behandeling met minimale risico’s: veiligheid, deskundigheid en strikte hygiëne staan bij ons voorop.

Wilt u weten wat de huidspecialistes van het Beauty Paradijs voor u kunnen doen op het gebied van huid verbetering? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0181- 769106 om een afspraak te maken. Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.