Beauty en ogen

Permanente make up

Visagie

Ogen

gezichtsverzorging

Heeft u last van

Peeling

Huidverbetering

Huid verjonging

lichaamsverzorging

Afslanken

Beauty treatments

Ontharen

Massages

handen en voeten

Voetproblemen

Verzorging

Manicure

Couperose

Heeft u last van couperose? Veel mensen krijgen op een bepaald moment last van ontsierende rode adertjes op de neus, wangen en zelfs in de hals of decolleté. En dat is natuurlijk erg storend. Bij Beauty Paradijs verwijderen wij deze oneffenheden in de huid moeiteloos.

Wat is couperose

Met couperose wordt zichtbare vaatverwijding aangeduid. Het zijn uitgezette en verwijde adertjes in het gezicht, decollete en/of op de benen. Deze kleine bloedvaatjes kunnen door een verminderde elasticiteit niet meer samentrekken, waardoor zij het bloed niet meer kunnen transporteren. Het gevolg is dat er een bloedstuwing optreedt in de talrijke vaatjes, deze schijnen dan rood/blauw door de opperhuid. Omdat de vaatjes zelf gewoon intact zijn, is het niet correct om te spreken over ‘gesprongen adertjes’. Het Beauty Paradijs biedt ipl en Coagulatie behandelingen aan om couperose enigszins te voorkomen. Couperose komt vooral voor bij mensen met een lichte huid. De aanleg is deels erfelijk. Daarnaast spelen ouderdom, overmatig zonnen, roken, overmatig alcoholgebruik en regelmatig bezoek aan de sauna ook een rol. De huid kan erg gevoelig zijn en voelt vaak strak aan. Couperose verdwijnt nooit vanzelf en wordt door veel mensen als cosmetisch storend ervaren.

Behandelingen couperose en rosacea

Couperose kan bij het Beauty Paradijs behandeld worden met IPL of Coagulatie behandelingen. Het licht van de IPL wordt geabsorbeerd door hemoglobine in het bloedvat. De vaatjes worden daardoor verwarmd en vervolgens opgeruimd door het lichaam. Hierbij wordt de omliggende huid niet beschadigd. Een effectieve behandeling is coagulatie in combinatie met IPL, maar u kunt de behandelingen ook afzonderlijk van elkaar kiezen. Bij coagulatie krijgen de bloedvaatjes via een heel dun naaldje een stroomstootje om ze dicht te branden. Bij een IPL-behandeling gaan de bloedvaatjes dicht door de speciale warmte die wordt afgegeven door het apparaat. Afhankelijk van de ernst van de couperose zijn 1 tot meerdere behandelingen(varieert tussen 3 a 5 behandelingen), met een tussentijd van 3 tot 4 weken, nodig. De behandeling is intensief en snel voorbij, maar niet geheel pijnloos. Een verdoving is echter niet nodig. Wanneer de couperose al langer aanwezig is, kan een optimaal resultaat slechts in kuurverband worden bereikt in het voor- of najaar. De buitentemperatuur dient namelijk tussen de 6 en 18 graden Celsius te zijn. Bij lage of hoge temperaturen is het vrij zinloos om een behandeling toe te passen. De bloedvaten kunnen niet herstellen en de plaatsen waar de behandeling heeft plaatsgevonden knappen direct weer open.

Couperose zelf verminderen

  • Let op uw voeding : couperose kan erger worden door gebruik van hete kruiden, hete dranken en alcohol.
  • Vermijd temperatuurswisselingen: couperose kan erger worden door een sauna, heet baden of douchen.
  • Bescherm uw huid goed tegen de zon
  • Vermijd scrubs maar gebruik liever de daily microfoliant om dode huidcellen te verwijderen of grove poriën te verminderen.
  • Gebruik de juiste verzorgingsproducten: geen activerende ingrediënten maar juist kalmerende ingrediënten zoals bijvoorbeeld de ultra calming lijn van Dermalogica
  • Reinig uw gezicht niet met lotion of tonic: bevat alcohol of alcohol vervangers die de huid juist irriteren
  • Wees voorzichtig met sporten: zware krachtinspanning kan couperose verergeren
  • Vermijd de zonnebank

Wanneer zie ik resultaat

Na 1 behandeling is de couperose al een minder. Aangezien het erfelijk is en beïnvloedbaar is door levensstijl kan couperose op een andere plaats weer opkomen. Geregeld onderhouden is hierbij aan te raden om een zo optimaal mogelijk resultaat te kunnen garanderen.

Specialist in Couperose behandeling

De huidspecialistes van het Beauty Paradijs zijn gespecialiseerd in het herstellen en verbeteren van de couperose huid. Onze praktijk richt zich op een goed resultaat zonder zware medicatie en werkt alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes. Al onze medewerkers zijn gediplomeerd en bij de Anbos aangesloten. U ontvangt een hoogstaande behandeling met minimale risico’s: veiligheid, deskundigheid en strikte hygiëne staan bij ons voorop.

Wilt u weten wat de huidspecialistes van het Beauty Paradijs voor u kunnen doen op het gebied van couperose?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel om een afspraak te maken. Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult