Acne Littekens

Beauty en ogen

Permanente make up

Visagie

Ogen

gezichtsverzorging

Heeft u last van

Peeling

Huidverbetering

Huid verjonging

lichaamsverzorging

Afslanken

Beauty treatments

Ontharen

Massages

handen en voeten

Voetproblemen

Verzorging

Manicure

Acne Littekens

Acne littekens ontstaan doordat de huid ernstig beschadigd kan raken door acne. Niet alleen tijdens de ontsteking kunt u ernstige last hebben van de acne. Wanneer de acne-ontsteking geheeld is, kunnen ernstige en ontsierende littekens overblijven. Het vervelendste aan acne-littekens is dat deze vaak op zeer zichtbare plaatsen zitten, zoals in het gezicht.

Waaraan zijn acne-littekens te herkennen

Bij Acne-littekens gaat het over het algemeen om littekens die op het gezicht, de rug en de borst voorkomen. De acne-littekens hebben vaak de vorm van putjes of hobbeltjes. Mensen die een zogenaamd ‘pokdalig’ gezicht hebben, lijden over het algemeen aan acne-littekens.

Hoe ontstaan acne-littekens

Jeugdpuistjes of acne zijn ontstekingen van de huid. Wanneer u last heeft van acne, ontsieren de huidaandoening niet alleen uw huid wanneer u ontstekingen heeft. Bij ernstige acne blijven niet zelden acne-littekens achter op de plaatsen waar de puistjes en ontstekingen hebben gezeten. Net zoals bij andere littekens ontstaan acne-littekens na een beschadiging van de huid. Bij acne-littekens wordt de huid door de ernstige huidontstekingen vaak ontsiert door diepe littekens. Er bestaat dan ook vaak de wens om de littekens te verwijderen. De gevolgen van acne en acne-littekens kunnen zich op verschillende manieren openbaren. Wanneer de acne net is verdwenen zijn er rode vlekjes te zien. Deze zijn ontstaan door de ontstekingen op dezelfde plek. De rode vlekjes blijven gedurende 3 tot 9 maanden zichtbaar en zijn geen echte acne-littekens. Onder invloed van zonlicht, kunnen donkere vlekken ontstaan, die tot enkele jaren zichtbaar blijven. Deze vlekken zijn geen acne-littekens, maar pigmentvlekken in de huid. Dan is er nog de mogelijkheid tot de vorming van daadwerkelijke acne-littekens. Onderhuidse ontstekingen zijn zo opgevlamd dat er in de huid littekenweefsel ontstaat. Acne-littekens kunnen te zien zijn als putjes, maar ook als hobbeltjes, verhardingen in de huid, of een mengeling van de verschillende soorten littekens.

Acne littekens behandelen

Acne littekens worden veel minder zichtbaar wanneer er op de plek van de littekens nieuwe huid groeit. Om de ontsierende acne-littekens minder zichtbaar te maken, zijn verschillende litteken behandelingen mogelijk die de aanmaak van nieuwe huid groei stimuleren. Soms is het zelfs mogelijk de acne-littekens volledig te doen verdwijnen. Het verschilt per persoon en bijvoorbeeld de diepte van de littekens welke behandelingen nodig of mogelijk zijn.

Voorbeelden van behandelingen van acne-littekens zijn:

  • Dermabrasie; door het bovenste huidlagen mechanisch te verwijderen met een gespecialiseerde slijptechniek, ontstaat in het helingsproces, een nieuwe huid.
  • Bio peeling; door de bestanddelen van een peeling, lost de bovenste laag van de huid en zelfs de bovenste laag van het bindweefsel op. Eerst is de huid wat rood, kan gevoelig aanvoelen en zal gaan vervellen. Nieuwe huidcellen vormen hierna nieuwe huid waar de peeling heeft plaatsgevonden, waardoor de huid egaler zal aanvoelen dan de huid voor de peeling.
  • Carbon laser peeling en Dermapen: Deze maken minuscule gaatjes in de huid en stimuleren hiermee de aanmaak van nieuwe cellen waardoor littekens minder zichtbaar worden.

Ieder persoon heeft zijn eigen behandeltraject nodig voor het behandelen van acne-littekens. Daarom is een goede analyse van de acne-littekens zeer belangrijk, voordat er gekozen wordt welke behandelmethode het beste geschikt is voor u en het te behandelen gebied en er begonnen kan worden met de behandeling.

Acne-littekens voorkomen

Heel belangrijk is het bij acne niet aan de puistjes te krabben of deze uit te drukken. Niet alleen ontstaan hierdoor pijnlijke wondjes, de kans dat de acne na verloop van tijd blijvende acne-littekens achterlaat wordt veel groter wanneer u zelf de puistjes kapot maakt. Daarnaast kunnen de bacteriën aan de handen en vooral onder de nagels de huid extra infecteren en tot nog grotere ontstekingsreacties leiden.

Specialist in litteken behandeling

De huidspecialistes van het Beauty Paradijs zijn gespecialiseerd in het herstellen en verbeteren van de littekenhuid. Onze praktijk richt zich op een goed resultaat zonder zware medicatie en werkt alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes. Al onze medewerkers zijn gediplomeerd en bij de Anbos aangesloten. U ontvangt een hoogstaande behandeling met minimale risico’s: veiligheid, deskundigheid en strikte hygiëne staan bij ons voorop.

Vergoeding zorgverzekering

Het Beauty Paradijs is aangesloten bij het ANBOS en voldoet aan de eisen en voorwaarden die zorgverzekeraars stellen met betrekking tot het vergoeden van acne gezichtsbehandelingen. Deze gegevens zijn vastgesteld in de Vektis AGB database welke inzichtelijk is voor alle zorgverzekeraars. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en per polis. Voor meer informatie hierover, verwijzen wij u naar uw zorgverzekeraar. De kosten dient u eerst zelf te betalen, bij recht op vergoeding kunt u de rekening hierna indienen bij uw verzekering.

Wilt u meer weten over wat de specialisten van het Beauty Paradijs voor uw huid kunnen betekenen of wilt u een afspraak maken?

Voor advies, een afspraak of meer informatie over de diverse behandelingen kunt u contact opnemen op 0181-769106 of via het contact formulier. Of boek direct hier uw online afspraak.