Home - Gevoelige huid

Gevoelige huid

Gevoelige huid

Een gevoelige huid na het aanbrengen van een product? Jjeuk, schilfers, roodheid, bultjes of vlekken? Brandt uw huid snel en krijgt u tintelingen of een strak gevoel? Dan heeft u een gevoelige huid die snel reageert op een bepaald product, bij warmte of kou en bij stress.

Hoe ontstaat een gevoelige huid en wat is de oorzaak

Er kunnen heel veel oorzaken zijn die de huid gevoelig maken. We noemen daarom de meest voorkomende:

  • Geurstoffen
  • Conserveermiddelen (Kathon CG, Euxyl K 400, Fomaldehydereleasers, Sorbic acid/ sobidezuur, Parabenen)
  • Lanoline (wolvet)
  • Alcohol
  • Water, wind, panty’s, pleisters
  • Hormoonzalf: door te lang gebruik van een hormoonzalf kan uw huid dun en gevoelig worden

5 oorzaken van een gevoelige huid

Er zijn verschillende factoren die een gevoelige huid kunnen veroorzaken of verergeren.
Dit zijn de vijf belangrijkste:

1. Omgevingsfactoren

Extreme temperatuurschommelingen door warmte of kou en een te lage luchtvochtigheid in uw (werk)omgeving kunnen ervoor zorgen dat de huid uitdroogt en daardoor gevoeliger wordt. Ook factoren zoals luchtvervuiling en chemicaliën kunnen de huid gevoeliger maken.

2. Verkeerd productgebruik

Verkeerd gebruik van cosmetica kan ervoor zorgen dat uwhuid geïrriteerd raakt. Ook kunstmatige toevoegingen zoals parfum en synthetische kleurstoffen kunnen triggers zijn voor ontstekingsreacties.

3. Leefstijl

Stress, maar ook factoren zoals roken en overmatige blootstelling aan UV-stralen, zorgen ervoor dat een teveel aan vrije radicalen vrijkomt. Vrije radicalen tasten het bindweefsel aan, waardoor de huid minder elastisch wordt en de huidbarrière uit balans raakt. Dit vergroot de kans op huidirritatie.

4. Dehydratatie

Een gedehydrateerde huid is vaak de voorloper van een gevoelige huid. Doordat de barrièrefunctie van een gedehydrateerde huid uit balans is, worden schadelijke invloeden van buitenaf minder goed tegengehouden. Dit kan huidirritaties zoals jeuk en een rode huid tot gevolg hebben.

5. Huidaandoeningen

Roodheid, jeuk en schilfers kunnen duiden op een ontstekingsreactie van de huid als gevolg van een onderliggende huidaandoening. Voorbeelden van dergelijke aandoeningen zijn rosacea en eczeem.

Hoe kunt u een gevoelige huid behandelen

Door eerst te kijken waar de oorzaak ligt. Verder geen producten te gebruiken die alcohol, parabenen en minerale vetten/oliën bevatten of geparfumeerd zijn.  

Specialist in huidverbetering

De huidspecialistes van het Beauty Paradijs zijn gespecialiseerd in het herstellen en verbeteren van de gevoelige huid. Onze praktijk richt zich op een goed resultaat zonder zware medicatie en werkt alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes. Al onze medewerkers zijn gediplomeerd en bij de Anbos aangesloten. U ontvangt een hoogstaande behandeling met minimale risico’s: veiligheid, deskundigheid en strikte hygiëne staan bij ons voorop.

Wilt u meer weten over wat de specialisten van het Beauty Paradijs voor uw huid kunnen betekenen of wilt u een afspraak maken?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0181-769106. Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.